flexibel inhuren eigen personeel

Waarom het flexibel inhuren van eigen personeel een uitkomst kan zijn in deze tijd

Waarom het flexibel inhuren van eigen personeel een uitkomst kan zijn in deze tijd

Het klinkt misschien raar, het inhuren van uw eigen personeel. Maar niks is minder waar. Over de afgelopen jaren zijn steeds meer organisaties het eigen personeel gaan inhuren. Denk hierbij aan payroll. Maar waarom? Wanneer je dit vraagt aan menig ondernemer in het MKB, zal je vaak horen: flexibiliteit. Door het inhuren van het eigen personeel via een uitzendbureau (of een gelijkgestemd bureau) hoef je als opdrachtgever geen urengarantie meer te bieden aan de werknemers. Je kunt je werknemers inzetten wanneer jij ze nodig hebt. Een bijkomend voordeel: je behoudt de waarde van je onderneming aangezien je blijft beschikken over de medewerkers met de gewenste capaciteiten.

Na een economisch zware tijd door het coronavirus, begint de economie voorzichtig aan weer een beetje op te krabbelen. Maar de onzekere tijden zijn de wereld nog niet uit. Komt er een tweede golf met besmettingen en de daarbij horende maatregelen? En wat betekent dat dan voor de economie? Nog concreter: wat betekent dit voor jouw organisatie? Kun je extra drukte verwachten of moet je alle zeilen bijzetten tot betere tijden?

Het voordeel van flexibel het eigen personeel inhuren tijdens het opkrabbelen uit de coronacrisis

Wat jouw situatie ook is, juist nu kan het flexibel inhuren van eigen personeel uitkomst bieden. Heb je nu voldoende werk voor handen maar twijfel je of dit zo blijft wanneer er een tweede golf van de corona-epidemie volgt? Breng jouw personeel onder bij een uitzendbureau! Zolang jij werk voor handen hebt, kun je gewoon gebruik blijven maken van de medewerkers zoals je gewend bent. Worden de werkzaamheden (langzaamaan) minder? Dan kun je de uren van de medewerkers eenvoudig terugschalen, waardoor de loonkosten voor jouw organisatie beperkt blijven. Bijkomend voordeel: wanneer jouw werknemers uitvallen wegens ziekte, wat in tijden van corona helaas geen uitzondering is, hoef jij de loonkosten niet te vergoeden.

Het voordeel van flexibel het eigen personeel inhuren tijdens extra drukte door de coronacrisis

Verwacht jij extra drukte wanneer er een tweede golf besmettingen volgt? Ook dan kan het inhuren van het eigen personeel uitkomst bieden. Door de nieuwe wetgevingen rondom de WAB moet jij aan “nieuwe” krachten, na een jaar in dienst, een contract met urengarantie aanbieden. Het aantal te bieden uren is het gemiddeld aantal uren wat de voorgaande maanden is gewerkt. Wanneer een medewerker in tijden van corona veel extra uren draait om drukte op te vangen, kan deze urengarantie hoger uitvallen dan voor jou gewenst is. Door het inhuren van de medewerker, in plaats van het zelf verlonen van de medewerker, heb jij dit risico niet. Daarbij is het via deze constructie relatief eenvoudig om de uren van een medewerker terug te schalen wanneer de extra drukte is gepasseerd.

Dus even in het kort waarom het inhuren van eigen personeel in deze tijd juist een uitkomst is

Het is eigenlijk heel simpel. Jij behoudt de flexibiliteit binnen de organisatie die nodig is om de crisis door te komen. En daarbij blijf je beschikken over de werknemers die van grote toegevoegde waarde voor jouw onderneming zijn. Mooie bijkomstigheid: het grootste deel van de werkgeversrisico’s ligt bij de uitzender. Wat betekent dat jij minder zorgen hebt.

Geplaatst in Opdrachtgevers.