Flexibel werken vanaf 2020

Bij TaskHero
 • Flexibel inzetten van personeel
 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Uniek matchingplatform
 • Eerlijk uurtarief
 • Geen (WAB)zorgen
 • Geen administratieve zorgen

Flexibel werken vanaf 2020

 • Flexibel inzetten van personeel
 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Uniek matchingplaform
 • Eerlijk uurtarief
 • Geen (WAB)zorgen
 • Geen administratieve zorgen

Er zijn veel veranderingen door de WAB (wet arbeidsmarkt in balans) omtrent het inzetten van personeel via payroll bedrijven. Want is payrollen nog wel mogelijk vanaf 2020? De nieuwe wet scheidt namelijk de dienstverbanden “uitzenden” en “payrollen” van elkaar. Deze verandering zou het inzetten van flexwerknemers via het payroll systeem minder flexibel moeten maken voor ondernemers. Hierdoor ontstaan er veel vragen zoals: Hoe kan ik met de wetswijziging mijn personeel flexibel in blijven zetten? Hoe kan ik zorgen dat ik blijf payrollen zonder werkgeversrisico’s? En bij wie kan ik hiervoor terecht? In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van flexibel werken vanaf 2020.

Kan ik nog payrollen vanaf 2020?

Ja, het blijft mogelijk om te payrollen vanaf 2020. Echter stijgen de kosten en moet er meer rekening worden gehouden met wet-en regelgeving. Werknemers die worden ingezet via het payroll systeem krijgen namelijk de zelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in vaste dienst zijn. Het wordt ook minder flexibel om personeel in te zetten doordat het oproeptermijn voor oproepkrachten naar 4 dagen gaat. Daarnaast moeten oproepkrachten na twaalf maanden een vast contract aangeboden krijgen. Daarbij ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor het werven en selecteren van het personeel.

Gelukkig biedt TaskHero als een van weinige bedrijven van Nederland een aantrekkelijk alternatief voor payrollen aan, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over de veranderingen. Wij behouden de flexibiliteit van het inzetten van jouw personeel en nemen de administratieve werkgeverstaken en de afgesproken werkgeversrisico's over. Met ons uniek matchingplatform brengen we al ruim 10 jaar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Hierdoor blijft het, ook met de ingang van de WAB, mogelijk om met ons matchingplatform jouw personeel in te blijven zetten, zoals jij dat gewend bent.

De voordelen van onze uitzendovereenkomst

Onze uitzendovereenkomst is een dienstverband tussen drie partijen: de juridisch werkgever (TaskHero), de opdrachtgever (jij) en de flexkracht. De flexkrachten werken voor jou en zijn bij ons matchingplatform aangesloten. Wij kunnen onze flexHelden doorlopend werk aan bieden. Hierdoor heb jij meer mogelijkheden met het inzetten van flexibele contracten, ten opzichte van het aanbieden van vaste contracten. Zo behouden wij de flexibiliteit voor jou en voor je personeel!

Flexibel personeel blijven inzetten zonder zorgen

Wij hanteren bij TaskHero een uitzendbeding en vervullen al 10 jaar een duidelijke allocatiefunctie. Dit betekent dat wij een actieve rol aannemen in het werven en selecteren van uitzendkrachten en het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Hierbij richten wij ons op jouw persoonlijke personeelsvraagstukken en denken mee in passende oplossingen voor jou. Daarbij nemen wij ook de administratieve werkgeverstaken en overeengekomen werkgeversrisico’s over! Ons platform biedt dus een alternatief voor payrollen met de WAB en de flexibiliteit voor jouw personeel. Hierdoor blijft het voor jou aantrekkelijk om flexibel personeel in te zetten, zonder de extra (WAB) zorgen erbij.

Meer weten over het overnemen van payroll activiteiten ?

Wij vinden het belangrijk om een overeenkomst op te stellen waarin we het beste kunnen halen uit jouw personeelsvraagstukken. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden die voor jou het aantrekkelijkst zijn. Meer weten over de mogelijkheden? Laat dan je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen om samen te kijken waar jouw kansen liggen.

   

  * TaskHero werkt de inhoud van de website regelmatig bij en actualiseert de website regelmatig. Ondanks deze inspanningen, is het mogelijk dat inhoud van deze website onvolledig, onjuist of verouderd is.