5 tips om je personeel te motiveren

Heerst de winterdip op de werkvloer? 5 Tips om je personeel te motiveren!

Heerst de winterdip op de werkvloer? 5 Tips om je personeel te motiveren!

Het is winter. De dagen zijn kort en donker en het weer geeft een sombere indruk. Een winterdip kan zorgen voor een flinke dip in de werkmotivatie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om motivatie te stimuleren bij je personeel. Wij bij TaskHero geloven namelijk dat gemotiveerde werknemers meer werkgeluk hebben en zorgen voor goede arbeidsprestaties. In deze blog lees je meer over hoe jij je personeel kunt motiveren.

Flexibiliteit

Door je flexibel op te stellen geef je een signaal van vertrouwen af naar je personeel. Je kunt bijvoorbeeld soepel zijn ten aanzien van de werktijden, zodat je medewerkers de ruimte krijgen om de spits te vermijden. Of bijvoorbeeld de optie geven om vanuit huis te werken. Hierdoor ontstaat er een gevoel van vertrouwen en krijgen werknemers ook een stuk autonomie en zeggenschap over hun werktijden. Vertrouwen draagt bij aan de motivatie en het werkgeluk van medewerkers.

Persoonlijke aanpak

Mensen vinden het fijn om gehoord te worden. Door het gesprek aan te gaan met je werknemers kun je er achter komen waar de persoonlijke interesses, kansen en ontwikkelpunten liggen. Dit kan in de vorm van een voortgangsgesprek, maar het kan ook een praatje zijn bij het koffiezetapparaat. Onthoud dat alle medewerkers anders zijn en je ze dus op verschillende manieren kunt motiveren!

Stel concrete doelen  

Met het stellen van concrete doelen creëer je duidelijke verwachtingen. Door deze duidelijkheid weet de werknemer waar hij of zij aan toe is. Daarnaast werkt het motiverend om naar een einddoel toe te werken. Je kunt er voor zorgen dat het doel SMART is, waardoor het eindresultaat duidelijk is. En wanneer dit gehaald is, geeft het jou én de werknemers een voldaan gevoel.  

Complimenten geven

Complimentjes geven is niet iets wat wij dagelijks doen. Maar een klein compliment kan een grote impact hebben op iemands motivatie. Werknemers die zich gewaardeerd voelen zijn namelijk meer betrokken en tonen meer inzet op de werkvloer. Denk er dus aan om je werknemers ook een compliment te geven wanneer bepaalde doelen zijn bereikt.

Successen vieren

Wanneer er hard gewerkt wordt en er ook ruimte is voor ontspanning ontstaat er een goede balans in de werksfeer. Door af en toe een uitje of een borrel te organiseren om de successen te vieren, zorg je ervoor dat werknemers zich meer betrokken voelen bij het bedrijf. Daarnaast is het ook nog eens bevorderend voor de werksfeer. Je kunt bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een kantoorborrel organiseren of een actiever uitje met meer beweging. Benieuwd naar leuke personeelsuitjes? Wij hebben de vijf leukste personeelsuitjes voor je op een rij gezet!

Bij TaskHero vinden we het belangrijk dat onze opdrachtgevers tevreden zijn en iedere Held goed op zijn plek zit. Wij zoeken naar de beste fit voor jouw personeelsvraagstukken. Ben jij op zoek naar gemotiveerd personeel voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via [email protected], telefonisch via 030 260 00 87 of vul ons online contactformulier in.

Geplaatst in Opdrachtgevers.