Werken als Administratief Medewerker

Krijg ik wel die droombaan als ik ben afgestudeerd?

Krijg ik wel die droombaan als ik ben afgestudeerd?

Het is eindelijk zover… Je bent net afgestudeerd en je zit vol energie om een startersfunctie te vinden, maar dit kan nog weleens lastig zijn. De reden hiervoor is dat jij als starter nog geen langdurige relevante werkervaring hebt.

Zonder werk heb je geen ervaring, en zonder ervaring heb je geen werk. Dit klinkt wat cliché, maar lees even door voordat je denkt “die droombaan krijg ik toch nooit!”

Denk na over wat je wil

Een must voordat je gaat zoeken naar je baan: stel jezelf de vraag over hoe jij je leven wilt inrichten. Op deze manier kom je erachter wat je absoluut niet wilt doen en wat je wel wilt doen. Denk ten tweede ook na over wat je denkt te verwachten van een baan. Als je nog niet weet wat je wilt doen, is het eerst nuttig om na te denken in welke sector je wilt werken.

Spreek je netwerk aan

Als starter is je netwerk mogelijk nog gelimiteerd maar je kan er al wel optimaal gebruik van maken. Houd contact met bedrijven waar je stage hebt gelopen en ga via je persoonlijke netwerk op zoek naar mensen uit de sectoren die je interesseren. Bezoek ook netwerk borrels en wellicht ontmoet je zo je toekomstige werkgever.

Netwerk is key.

Maak een cv dat verkoopt

Een belangrijk uitgangspunt in het schrijven voor een cv dat eruit springt is: het draait niet om de dingen die je in het verleden hebt gedaan, maar wat je belooft te kunnen doen voor een werkgever in de toekomst. Houd je cv dus up-to-date, een stoffig cv of een oud social media profiel kan je tegen werken.

 Doe ervaring op tijdens een traineeship

Tijdens een traineeship biedt de organisatie een opleidingstraject die jouw kennis en vaardigheden doen vergoten, dit geeft je weer de kans om meer ervaring op te doen en je klaar te stomen voor een hogere functie binnen het bedrijf of voor een andere functie bij een nieuw bedrijf.

Schrijf je in bij TaskHero

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer waar je moet zoeken voor je eerste baan? Dan kan TaskHero je helpen met het zoeken! Bekijk onze vacatures op www.werkenbij.taskhero.nl/vacatures/. Wil je meer over onze Werving en Selectie weten? Ga dan naar https://werkenbij.taskhero.nl/soorten-werk/werving-en-selectie/

 

 

 

 

Geplaatst in Aan de slag als held.