Bart Maessen BENR

Booming Heroes: Bart Maessen

Youtuber Bart Maessen: ‘‘Door continu te blijven proberen, kwam ik waar ik nu ben’’

Bart Maessen (26) timmert behoorlijk aan de weg met zijn muziekcarrière. Samen met zijn beste vriend Robin Zomer vormt hij Youtube-kanaal en band BENR. Met ruim 166 duizend abonnees kan hij zichzelf een echte ‘Booming Hero’ noemen. Maar dat succes kwam niet uit de lucht vallen.

‘‘Muziek maken was van jongs af aan mijn grootste passie. Als klein jochie zat ik al op trommel-les en naarmate ik ouder werd, kwamen daar steeds meer instrumenten bij. Samen met mijn vrienden Robin Zomer en Thomas Cox vormde ik in 2014 de band Zomaer. We besloten een eigen Youtube-kanaal te starten met een mix van muziek- en entertainment video’s. Veel ervaring hadden we niet, maar door veel met andere youtubers op te trekken en verschillende dingen uit te proberen, leerden we meer en meer over het publiek. Het mixen van entertainment en muziek bleek een schot in de roos en het bereik werd gigantisch.’’

Bart Maessen BENR

Taskhero bood de mogelijkheid om zoveel mogelijk uit te proberen en ik verdiende er ook nog eens geld mee!

Hoe kwam erachter dat je van je passie je werk wilde maken?

‘‘Ik had nooit gedacht dat ik met het maken van muziek zo ver zou komen. Diep in mijn hart wilde ik altijd al door in de muziek. De stap naar het conservatorium durfde ik echter nooit te maken, omdat ik mij niet goed genoeg voelde. Het bestaan als muzikant leek mij te onzeker, dus ik besloot een universitaire studie te beginnen. Tijdens mijn studie werkte ik een tijdje met groot plezier bij TaskHero om wat bij te verdienen. Ik deed vaak verschillende klussen bij Vermaat Horeca en ik heb in die tijd ervaren dat je zoveel mogelijk moet uitproberen om erachter te komen wat je leuk vindt. Het was fijn dat Taskhero daar de mogelijkheid voor bood en ik er ook nog eens geld mee verdiende!’’

Een goede voorbereiding is echt het halve werk

In 2016 stopte Zomaer. Hoe is het je gelukt om van BENR nóg zo’n succes te maken?

‘’Na het grote succes van Zomaer zijn Robin en ik 2,5 jaar geleden doorgegaan onder de titel BENR. We begonnen opnieuw bij nul, maar door een goed voorbereid businessplan zijn we het eerste en enige kanaal dat met nul abonnees werd getekend bij Social1nluencers. Een goede voorbereiding is echt het halve werk. We denken altijd alles goed uit en plannen van tevoren om zo problemen voor te zijn en te weten waar we aan toe zijn. Dat valt op bij anderen en zo ging het balletje vanzelf rollen.’’

Hoe ben je gekomen waar je nu bent en wat raad je onze helden aan?

‘‘Om te komen waar ik nu ben, ben ik continu bezig geweest met proberen en investeren. Hoewel ik vroeger te onzeker was om meteen vol voor de muziek te gaan, ben ik blij dat het me op deze manier ook gelukt is. Wellicht op een iets langzamer tempo, maar wel met de juiste voorbereiding en mindset. Met straks een diploma achter de hand kijk ik uit naar de toekomst. Ik blijf hard werken en droom ervan om over vijf jaar met BENR in de Ziggo Dome te kunnen staan!’’

Geplaatst in Blog TaskHero en getagd met , , .